Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Eenigenburger Gemengd Koor

In de jaren 90 ontstonden in Eenigenburg een kerstmarkt en een kerstvriering in het kerkje. Ter opluistering van deze initiatieven werden achtereenvolgens een dorpsorkest, een kinderkoor, een vrouwen- en een mannenkoor opgericht.  Vervolgens ontstond in 1997 het Eenigenburger Gemengd Koor (EGK). In deze traditie geeft het EGK jaarlijks een dorpsconcert op de laatste zondag voor Kerst en ondersteunt het muzikaal de Kerstdienst op 1e Kerstdag. Incidenteel treedt het koor ook elders op, met name voor de Kerstviering van St. Maartenshof.

Het koor telt gemiddeld ongeveer 20 leden. Dat is bijzonder veel voor ons kleine klein dorp. Dit aantal kan tijdens concerten met moeite een plaats vinden in het kerkje. Dat is mede de reden dat het koor in principe voor Eenigenburgers is. Iedere dorpsgenoot is van harte welkom om mee te komen zingen!

De repetitieavond in het kerkje is maandags van 19.45 - 22.00 uur. Het koor werkt op projectbasis en de repetitieperiode loopt van eind augustus tot en met Kerst. Gezelligheid en het plezier in samen zingen staan hoog in het vaandel. Samen genieten we van de prachtige acoustiek van het kerkje . We zijn de Protestantse gemeente Schagen dankbaar dat we er mogen repeteren.

Al weer een flink aantal jaren staat het koor onder de inspirerende leiding van Cees Langedijk, dirigent en Lydia Roozing, pianiste. Ook komend seizoen 2018 zijn zij weer van de partij. Mede door hun inbreng is het muzikale niveau de laatste jaren gestaag gestegen.

De concerten kenmerken zich door de gezellige informele sfeer, en de verrassende wijze waarop het publiek bij de uitvoering betrokken wordt. Nu eens een vleugje Westfries, dan weer een stukje theater, ieder jaar een verrassing voor het trouwe publiek!

Het bestuur van EGK bestaat uit:

  • Nel Baltus (0226392331)
  • Janus van Hal secretaris (0226391855)
  • Nel Raap voorzitter-penningmeester (0226392863)

Activteiten

Zingen in Eenigenburg
In de jaren 90 ontstonden in Eenigenburg een kerstmarkt en een kerstvriering in het kerkje.