Overslaan en naar de inhoud gaan

Vogelexcursie zaterdag 28 april

De Eenigenburg Stichting heeft onlangs een aanvraag ingediend bij het Groen Fonds van de Provincie Noord Holland voor ons project: “Wat leeft op onze Dijk? ”.  Met dit project kunnen we  in 2018  een inventarisatie houden van de bloemen en planten, insecten en vogels die leven rondom  de West Friese Dijk bij Eenigenburg. Op basis hiervan kan er in overleg een plan ontwikkeld worden voor een beter beheer waardoor we hopen dat in de komende jaren de natuur op onze Dijk weer diverser en rijker kan worden.  
Het project is ontwikkeld in samenwerking met EurECOadvies uit Nijmegen, Tringa en de Groenling uit Schagen. Ook is het de bedoeling om met een aantal klassen van kinderen van St Joseph, Burgerbrug  onderzoek rondom de Dijk te doen.
Onze aanvraag is succesvol geweest! -  en dit betekent dat we snel van start kunnen. Er zullen in de loop van dit jaar een aantal bijeenkomsten en activiteiten vanuit het Museum gehouden worden, zodat iedereen hierover geïnformeerd wordt en ook mee kan doen.
De eerste activiteit is op zaterdag 28 april - een Vogelexcursie onder  leiding van Maurice Knijnsberg, docent bij Vogelwerkgroep Tringa uit Schagen.

Verzamelen bij het Museum om 8.45. Vertrek 9.00. 


Wij gaan eerst luisteren bij het bosje van Klaas en Hans.  Daarna bij Bram en Ilse op de Buitenplaats om de stand op het land te vernemen. Dan fietsen we door naar de twee Wielen om te kijken wat daar vliegt en zwemt. Verder over de Dijk  kijken wat we nog meer kunnen zien en horen……..Tegen 11.00 zijn we weer terug in het Museum voor koffie, muffins en al uw vogel (en vlinder!)  vragen aan Maurice - en meer informatie over het vervolg. 
Deelname is gratis. Graag van tevoren opgeven via info@eenigenburg.nl Verrekijker en fiets meenemen.   Vragen bij Lisa - 06 53780300